
Ripassa Valpolicella este un vin robust, neted si catifelat, ce lasa pe palat arome vibrante de fructe rosii. Licoarea ia nastere din struguri Corvina Veronese, Rondinella si Corvinone, culesi manual din podgoriile din zona Valpolicella.
Mustul, macerat timp de 10-12 zile in tancuri de fermentare din inox, este separat de ciorchine si pielite si transferat in rezervoare din inox pana in luna ianuarie a anului urmator. Vinul este apoi lasat la maturat timp de 18 luni in butoaie din stejar si alte cateva luni in sticla, dupa imbuteliere.
ZONA DE PRODUCTIE: Podgorii din zona Valpolicella.
SOI DE STRUGURI: 85% Corvina Veronese, 10% Rondinella, 5% Corvinone.
NOTE DE DEGUSTARE: Aspect: rosu-rubiniu intens. Miros: intens, elegant, cu indicii de cirese negre si prune. Gust: sec, neted, bine echilibrat, cu arome persistente.
DATE ANALITICE: Alcool 14% vol.
SUGESTII DE SERVIRE: Perfect alaturi de preparate din vanat, carne rosie sau langa platouri din branzeturi maturate ori salamuri.
TEMPERATURA DE SERVIRE: Racit Ia 18°C.
VOLUM: 750ml.
Calitati | |
Culoare | Rosu |
Alcool (Grade) | 14 |
Litraj (cl) | 75 |
Regiune | Valpolicella |
Tara de origine | Italia |
Tip | Sec |
Soi de struguri | Corvina Veronese Rondinella Corvinone |
Anul | 2019 |
- Stoc: În stoc
- Model: 8005631000124
- Greutate: 1.50kg