Denumirea generica de Single malt poate fi atribuita doar unui whisky produs dintr-un malt de orz, provenit dintr-o distilerie unica, de obicei una scotiana, sau irlandeza. Cu toate acestea, licoarea se regaseste si in alte zone geografice ale lumii.
Diferenta intre Single malt-ul european si cel american este data de materia prima, cei din urma folosind mai degraba secara. Cerealelor li se adauga apa in procesul de productie, pentru a declansa germinarea.Transformarea este oprita apoi prin uscarea in cuptor (uneori cu fum, ce adauga un plus de savoare). Urmeaza macinarea maltului si adaugarea de apa calda si drojdie, pentru fermentare timp de pana la 3 zile. La final, produsul cu un continut de alcool de 5 - 7% se distileaza si se dilueaza la 60% AVB.
Whisky-ul este lasat la maturat cel putin 3 ani in butoaie de stejar, mai mici de 700 de litri. Bautura poarta in spate nu mai putin de 5 secole de traditie si ofera o experienta de consum unica.
Cauti un whisky premium, potrivit pentru petreceri, sau cadouri rafinate?
La Expert Drinks gasesti Teeling Whiskey Single Malt, un blend non-age cu arome surprinzatoare.
Cumpara-l acum!