Vermutul este o bautura alcoolica, din familia vinului, cu adaos de alcool si aromatizante (pelinul si alte ierburi), ori condimente.
Prima utilizare in scop comercial a cuvantului vermut este atribuita lui Antonio Benedetto Carpano, din Torino, Italia, in 1786. El s-a inspirat din reteta germanilor pentru vinul pelin, in limba germana pelinul si vinul pelin numindu-se "Wermut".
Sortimente: de la cel mai sec la cel mai dulce: extra sec, bianco/alb, rosso/rosu.
- Vermutul rosu, numit si vermut italian, este servit fie ca aperitiv, racit si nediluat cu alte bauturi, sau ca ingredient de baza in cocktailuri de tip Manhattan.
- Vermutul alb, numit si vermut frantuzesc, este de obicei sec si se poate bea ca aperitiv simplu, dar mult mai mult se foloseste in cocktailurile de tip Martini, alaturi de gin sau vodka.
In functie de concentratia de alcool si zahar, se impart in:
- rosso cu o concentratie de alcool de 16 - 17% si cu 16 - 17 % continut de zahar;
- bianco cu 17% concentratie alcoolica si 16 - 18% continut de zahar;
- extra sec cu 18 - 19% alcool si concentratie de zahar < 3.5%.
Folosit initial doar in scop medicinal datorita continutului de plante, vermutul este astazi ingredient principal in cocktailuri celebre.
Cauti vermutul perfect pentru a-ti surprinde prietenii cu un Martini, un Manhattan ori un Negroni?
La Expert Drinks gasesti cele mai fine bauturi alcoolice, dintr-o gama atenta selectionata, pentru cea mai surprinzatoare experienta a gustului.
Descopera oferta noastra!
Afişare 1 - 8 din 8 (1 pagini)