Vinul Rosu este un tip clasic de bautura, obtinuta din struguri de culoare inchisa. Nuantele pot varia de la violet intens (particularitate a vinurilor tinere), pana la rosu - caramiziu (vinurile mature) si chiar brun-maroniu (vinurile foarte vechi).
Strugurii din soiurile alese sunt culesi manual, sau mecanizat si ajung la crama, unde incepe procesul de productie propriu-zis. Fructele sunt desciorchinate si curatate de alte resturi vegetale, pentru a garanta un gust cat mai "curat". Urmeaza zdrobirea, pomparea mustului in vase (din otel inoxidabil, beton, sau lemn). Unii producatori racesc mustul la cca 10°C, pentru a permite o macerare pre-fermentare. Se adauga dioxid de sulf, cu rol de conservant (pentru a preveni oxidarea si a intarzia debutul fermentatiei), in proportii diferite, in functie de vinificator.
Un alt ingredient care poate fi adaugat in vasul de fermentare este drojdia (sau nutrienti din drojdie, precum diamoniul). Extragerea sucului prin presare, fermentarea malolactica, imbatranirea si filtrarea inainte de imbuteliere sunt etape de final, diferite de la o podgorie la alta, care definesc si rafineaza vinul. In fiecare pahar se regaseste un complex de vitamine, minerale, polifenoli, flavonoide, resveratrol si melatonina, cu beneficii cuantificabile asupra sanatatii consumatorului.
Adevaratele arome ale unui vin rosu pot fi descoperite alaturi de preparate culinare pe baza de carne rosie.
Cauti o bautura de calitate, potrivita pentru o masa in familie, sau o petrecere cu prietenii?
La Expert Drinks gasesti vinuri premium, de la producatori de top.
Comanda-le acum!