Cocchi produce, din 1891, aperitive pe baza de vin si sute de vinuri spumante Piedmontese, urmand cele mai bune traditii din zona Asti.
Podgoria a mostenit de la fondatorul Giulio Cocchi o vivacitate neobosita si o continua cautare a calitatii, ceea ce a determinat ca produsele sale sa fie recunoscute si apreciate pe cinci continente.
Stilul Cocchi este definit de simplitate si autenticitate, toate bauturile respectand retete vechi, pe baza de vin.
Giulio Cocchi a fost patiser in Florenta, in cel mai popular bar din "capitala artei", situat in Piazza del Duomo. La sfarsitul secolului al XIX-lea s-a mutat in Asti, un oras mic, dar plin de viata, din nord-vestul Italiei, nu departe de Torino. Legenda spune ca aici s-a îndragostit de fiica proprietarului unuia dintre barurile de la Piazza Alfieri, locatie numita astazi Bar Cocchi - punct central in oras.
Povestea Cocchi se deruleaza si pe: https://www.cocchi.it/.