“Batranul” Aperol, in varsta de exact 101 ani, este o bautura–aperitiv de culoarea portocalei, un lichior cu miros imbietor de citrice si ieburi aromatice, cu indicii de vanilie parfumata si gust usor amarui.

Licoarea a fost creata de fratii Silvio si Luigi Barbieri si lansata la Targul international de la Padova, intr-o perioada in care distilatele erau in plin avant in intreaga lume. De aceea, versatilitatea sa este descoperita abia dupa trei decenii, un ajutor important fiindu-i si cocktailul Aperol Spritz

Mixul, vedeta a unui spot publicitar ce a facut furori in Italia in anii’50, a cucerit rapid preferintele consumatorilor. Cand Tino Buazelli spunea “Ah, Aperol!”, toata lumea stia despre ce era vorba… Ulterior, in anii’80, strategia de marketing a companiei s-a schimbat. Au fost lansate “fetele Aperol”. Formula, ce s-a dovedit a fi castigatoare pe termen lung, cuprindea tandemul femeie frumoasa - cocktailul aferent. 

Numele deja celebrei bauturi provine de la prescurtarea italiana a cuvantului “aperitif” – “apero”.

Cum il preparam?

Din ingrediente de calitate, dupa formula “3-2-1”, cu atentie si entuziasm. Aperol Spritz poate deveni usor vedeta racoritoare a oricarei petreceri.

 Iata cum:

-    un pahar in forma de lalea (cel de vin)
-    50 ml Aperol
-    75 ml Prosecco
-    25 ml apa minerala
-    felii de portocala
-    gheata (cuburi).

Si ordinea de mixare: gheata multa, felie de portocala, prosecco, aperol, apa minerala. “Salute!”

Imaginatia mixologilor nu cunoaste limite

Aperol, in a carui reteta complexa regasim portocala amara, rubarba, gentiana si chinina, poate fi o bautura greu de savurat simpla.

De aceea, au fost testate de-a lungul timpului mai multe modalitati de a tranforma licoarea in cocktailuri racoritoare:

- Aperol Grapefruit Spritz: cu adaos de suc de grapefruit si coaja in decor
- Aperol Spritz’n Tonic: un cocktail complex, cu gin, Aperol, apa tonica, boabe de ienupar, coaja de portocala, suc de lime si rozmarin
- Veneto Spritz: cu vin alb (Pinot Grigio), Aperol, apa minerala, gheata, masline verzi
- Aperol Spritz in stil danez: cu cidru de mere, bourbon, Aperol si felii de mar
- Girovita: mix cu Aperol si lichior de caise, felii de castravete, sirop de zahar cu apa, suc de lamaie, frunze de menta, apa tonica
- Aperol Gin Punch: cu gin, Aperol, Yellow Chartreuse, suc de lime, suc de grapefruit, suc de portocale, vin spumant, felii de citrice si gheata
- Paper Plane: cu bourbon, Aperol si suc de lamaie
- 2-1-2: cu tequila, Aperol, suc de grapefruit si gheata
- Istrian Spritz: cu Teranino ( un lichior din vin Terrano, din Istria, Croatia) in loc de Aperol
- Aperol Ale: cu bere Ale, Aperol, suc de lamaie si de ananas.

Aflat astazi pe locul 9 printre cele mai populare cocktailuri din lume, Aperol Spritz a stabilit chiar si un record Guinness: pe 29 iunie 2012, 2600 de oameni au toastat in acelasi timp, in Piata San Marco din Venetia.

Noi, la Expert Drinks, stim sa apreciem un cocktail racoritor, realizat din cele mai bune ingrediente. 

De aceea, in magazinul nostru online vei gasi acum Pachetele promotionale cu Maschio Prosecco DOC Treviso Extra Dry, Maschio Prosecco Millesimato DOC Treviso Extra Dry, Riunite Prosecco DOC Treviso Extra Dry, si Riunite Prosecco Frizzante DOC Treviso, alaturi de originalul Aperol, pentru a-ti surprinde placut invitatii la petrecere.

Pune-le pe lista de cumparaturi!