Cocktailul racoritor Hugo este considerat un aperitiv plin de caracter, racoritor, al carui gust dulce-acrisor, cucereste rapid atat doamnele, cat si domnii, acestia din urma fiind din ce in ce mai dispusi sa renunte la clasicul whisky, pentru mixul usor alcoolizat.

 

Originile cocktailului

Cu radacini in Tirolul de Sud, Hugo fost realizat pentru prima oara de catre barmanul Roland Gruber, in 2005, la barul Sanzeno din Naturns (o mica localitate din nordul Italiei). Pentru ca numele ales initial, Otto, nu i s-a parut potrivit, Gruber l-a rebotezat.

Ingredientele cocktailului sunt: Prosecco, lichior de flori de soc, gheata si frunze de menta. In functie de preferintele fiecaruia, numarul acestora poate creste, insa un detaliu ramane mereu constant si necesar: calitatea premium a fiecaruia.

Creat ca alternativa la Spritz Veneziano (cunoscut si sub denumirea de  Aperol Spritz), Hugo a devenit repede apreciat, fiind astazi unul dintre cele mai populare mixuri de bar din lume. 

Ingrediente:

  • 1 pahar mare, de tip lalea (de vin alb) sau balon
  • 1 parte lichior de flori de soc (30 ml)
  • 5 parti Prosecco premium rece (cca 150-200 ml)
  • parte apa minerala
  • 1 lime
  • 68 frunze de menta 

Umple paharul cu gheata, toarna apoi lichiorul de flori de soc si completeaza cu Prosecco. La final, adauga 2 - 3 felii de lime si cateva frunze de menta. 

Savureaza-l cu ajutorul unui pai, amestecand din cand in cand, pentru a “trezi” ingredientele.

Daca vrei ca mixul sa fie mai dulce, adauga mai mult lichior (sau inlocuieste-l chiar cu sirop de soc), iar daca vrei sa se simta aroma de Prosecco, mareste cantitatea folosita.

Un Hugo cocktail slab alcoolizat

Atunci cand serile lungi cu prietenii, sau petrecerile “cer” un cocktail mai slab alcoolizat, dar care sa nu se indeparteze prea mult de varianta originala, mixologii recomanda urmatoarele ingrediente:

  • 1 pahar mare, de tip lalea (de vin alb) sau balon
  • 1 parte Sirop Elderflower (30 ml)
  • 5 parti Prosecco  premium rece (cca 150-200 ml)
  • 3 felii de lime
  • 68 frunze de menta 

Mixarea se face in acelasi mod ca si pentru un Hugo cocktail original, in paharul plin cu gheata si se “trezeste” amestecand usor, din cand in cand. Bautura poate fi indulcita prin cresterea cantitatii de sirop folosita. 

Un cocktail fantastic de racoritor

Cocktailul revigorant este perfect pentru orice vreme si pentru orice tip de reuniune, de la petreceri la birou, pana la aniversari si picnicuri cu prietenii.

Bautura este potrivita si pentru cei care isi fac griji in privinta siluetei, deoarece are doar 160 de calorii/pahar (cel clasic), din care: 98% carbohidrati, 1% grasimi si 1% proteine :)

 

De ce este Hugo atat de apreciat? 

Continutul de zahar din lichiorul de flori de soc este echilibrat de acidul tartaric din strugurii Glera, menta adauga acel aer racoritor, iar perlajul Prosecco-ului completeaza mixul, oferindu-i un plus de aroma si intensitate.

Descopera in magazinul nostru online Expert Drinks Pachetele promotionale si pregateste acum un mix memorabil!