Cavicchioli Prosecco este un vin spumant cu perlaj fin si note placute, de flori si fructe confiate, ce poate fi savurat alaturi de aperitive, dar si preparate rafinate, din peste, vitel sau fructe de mare.
In crama, strugurii culesi manual putin necopti (pentru a pastra bine aciditatea), se vinifica in alb (cu coaja) la temperatura de 8-10°C (criomacerare) timp de aproximativ 12 ore; fermentatia alcoolica la temperatura controlata de 16-18°C este urmata de a doua fermentatie prin metoda Charmat la temperatura de 12-14°C timp de aproximativ 15-24 de zile.
Legenda spune ca o Vitis Lambrusca, sau „Via salbatica”, asa cum a numit-o romanii antici, s-a strecurat din padurile din Muntii Apenini si s-a stabilit in Emilia, in jurul Modenei. De-a lungul secolelor, a dezvoltat caracteristici diferite in functie de conditiile locale, astfel incat exista diferente vizibile intre cele peste 30 de sub-soiuri cultivate astazi.
ZONA DE PRODUCTIE: Podgoriile DOC din zona Veneto, Treviso.
SOI DE STRUGURI: 100% Glera.
NOTE DE DEGUSTARE: Aspect – galben pai, cu o spuma puternica. Aroma – de flori albe si fructe de livada coapte, cu accente minerale. Gust – atractiv, cu indicii de fructe confiate, citrice proaspete si miere.
DATE ANALITICE: Alcool 11% vol.
SUGESTII DE SERVIRE: Excelent ca aperitiv, sau alaturi de hors d'oeuvres, platouri cu fructe de mare, peste alb, vitel sau preparate vegetariene
TEMPERATURA DE SERVIRE: Racit la 4-6°C.
VOLUM: 0.75L. Contine SULFITI.
Calitati | |
Culoare | Alb |
Alcool (Grade) | 11 |
Litraj (cl) | 75 |
Regiune | Treviso |
Tara de origine | Italia |
Tip | Extra Dry |
Soi de struguri | Glera |
- Stoc: În stoc
- Model: 8001900664608
- Greutate: 1.42kg