Cu aproape 30 de ani in urma, Alexandre Gabriel a preluat patronajul Maison Ferrand, casa producatoare de Cognac. El a crezut intotdeauna ca "actul de distilare este actul de a crea emotii intr-o sticla".
In 1996, s-a nascut primul gin artizanal al Frantei, Citadelle, pornind de la o provocare: aceea de a aduce vara intr-un pahar.
Plantele de ienupar sunt semnatura botanica a ginului Citadelle, al carei caracter este exprimat in armonie cu alte 18 plante si condimente, infuzate progresiv in alcool.
Boaba de ienupar este dirijorul orchestrei de aroma Citadelle si a condimentelor care se completeaza - radacina de iris, migdale, fenicul, anason stelat, coaja de lamaie, coaja de portocala, cardamon, violeta, coriandru, cubeba, cassia, nucsoara, grain de paradis, radacina de angelica, chimen si scortisoara.
Obiectivul pe termen lung al Citadelle este de a lucra numai cu producatorii locali pentru diversele componente care alcatuiesc ginul si chiar de a produce un anumit numar dintre acestea direct la Chateau de Bonbonnet, in Ars.
Mai multe detalii despre licoarea aromata gasiti si pe: http://citadellegin.com/.