Familia Ryan numara nu mai putin de sase generatii in afacerea cu whiskey. In anii 1820, John a invatat meserie in Distileria Limerick (mai tarziu Walker's), inainte de a reveni aproape de ferma sa din Toomevara.
Fiul Michael a lucrat cu el si a livrat, de asemenea, orz din ferma. Thomas (1873) s-a nascut atunci cand whiskey-ul irlandez inca mai stapanea lumea (erau cinci distilerii la 50 de kilometri de casa). El a preferat afacerea de whiskey, fascinat de finisarea orzului mai degraba decat de cultivarea acestuia. Dupa o ucenicie lunga in Dublin, s-a specilizat in ceea ce urma sa devina pasiunea vietii sale: irish whiskey de cea mai buna calitate.
Fiul sau, Thomas Jack (1915), a dus traditia mai departe pana la declinul licorii si vanzarea pub-ului.
Traditia a fost reluata de Eunan care a reusit, in anii 2000, sa infiinteze The Jack Ryan Whiskey si sa se concentreze pe finisarea de inalta calitate a single malt-ului premium.
"Ryan’s Malt" a fost reinviat la un secol distanta de la prima aparitie, prin lansarea lui Jack Ryan 12 YO Single Malt.
Intre timp, whiskey-ul irlandez si-a reluat locul potrivit in lume, iar viitorul se intrevede luminos.