Cand whiskey-ul provine de la un castel, stim sigur ca este potrivit pentru un rege.
In 1966, Mark Edwin Andrews a cumparat Knappogue Castle, un castel din secolul al XV-lea din Irlanda, care era in ruina. A urmat, incercand sa readuca structura la starea initiala de glorie si maretie, un ambitios program de restaurare.
In acelasi timp, Andrews a inceput sa cumpere butoaie de whiskey din distilerii de top din tara. Butoaiele au fost imbatranite si imbuteliate sub ceea ce este acum eticheta Knappogue Castle. Ultima sa imbuteliere, un vintage din 1951, este apreciat de cunoscatori drept cel mai vechi si mai rar whiskey irlandez disponibil pe piata.
Multi ani mai tarziu, fiul sau, Mark Andrews III, va aduce Knappogue 1951 si mostenirea tatalui pe pietele internationale.
Foarte neted si aromat, Knappogue Castle Single Malt este facut cu apa de izvor si malt de orz. "Malted" inseamna ca orzul a germinat si apoi a fost oprit din crestere cu ajutorul caldurii.
Recunoscut pentru producerea unui whiskey exceptional, orzul este apoi uscat in cuptoare, fara utilizarea carbunelui. Acest proces permite ca aroma curata a maltului de orz sa nu fie alterata de tonuri de fum, intr-un triplu distilat din "inima" alcoolului.
Povestea facinanta a marcii poate fi gasita si pe https://www.knappoguewhiskey.com/.