Vedrenne Le Birlou este supranumit "Nectarul divin aI zeilor din Auvergne", care imbina perfect marul si castana.
Ca multe povesti de succes, ideile mari incep in Iocuri mici. Henri Monier nu a fost o exceptie, pornind de la a servi bauturi in barul sau din regiunea Cantal, unul dintre ultimele bastioane ale Frantei rurale.
In multe parti ale tarii, berea era adesea amestecata cu lichioruri, cordialuri sau bitteruri, iar Monier servea clientilor sai o bautura facuta dupa o reteta proprie ce combina castanele locale cu merele.
Succesul obtinut de Iichior I-a determinat pe Henri Monier sa rafineze bautura cu ajutorul unui distilator local. Au denumit bautura combinand cuvantul bere (biere), cu termenul local „pelou”, care se refera la coaja castanelor.
In 2000 au depus o cerere pentru o licenta de distributie proclamand Le Birlou „Bautura Noului Mileniu”.
Este un Iichior care poate fi savurat simplu sau in orice amestec.
Aspect: chihlimbar cu note intunecate.
Miros: fructat, cu finish de castana coapta.
Gust: usor acid, de mere verzi, care evolueaza fin spre dulceata castanelor coapte si se termina cu savoarea unei tarte traditionale cu mere.
Calitati | |
Culoare | Chihlimbar |
Aroma | Mere Castane |
Alcool (Grade) | 18 |
Litraj (cl) | 70 |
Regiune | Auvergne |
Tara de origine | Franta |
- Stoc: În stoc
- Model: 5941934300482
- Greutate: 1.40kg
- Dimensiuni: 8.50cm x 9.50cm x 25.50cm