Vermutul Cocchi, nascut in Piemont in ultimul secol, s-a raspandit rapid gratie gustului sau, bine echilibrat intre amar si dulce si mai ales datorita numelui sau, Barolo, care l-a plasat imediat printre cele mai nobile produse, comparativ cu diverse alte tipuri de bauturi alcoolice pe baza de cinchona.
In Italia consumul sau a fost incurajat si de faima pe care a castigat-o ca vin terapeutic: remediu traditional in Piemont pentru a vindeca multe maladii usoare, in special raceala. Consumat ca vinars, fierbinte si invigorant, Barolo are capacitati antipiretice si digestive, recunoscute pe scara larga.
Caracteristici: Barolo Chinato este un vin special produs cu Barolo DOCG, aromatizat cu scoarta de cinchona calisaya, radacina de gentiana si rubarba si seminte pretioase de cardamon, ale caror principii active sunt extrase prin macerare lenta, la temperatura camerei.
Barolo iese in evidenta prin echilibru si armonie in parfum, gust placut si o persistenta aromata placuta.
Sugestii de prezentare: ocaziile de a aprecia Cocchi Barolo Chinato sunt diverse, cu un succes deosebit atunci cand sunt servite la temperatura mediului ambiant sau la sfarsitul elegant al mesei sau incalzit la aburi, cu coaja de portocala.
Este o surpriza recenta descoperire a lui Barolo Chinato ca "lichid ideal" pentru a sustine si a completa gustul persistent al ciocolatei bogate in cacao. Andrea Slitti, printre cei mai buni Maitre Chocolatier din lume, a creat o pralina artizanala cu acest vermut, insotind cu succes degustarea licorii fine.
Calitati | |
Alcool (Grade) | 16.5 |
Litraj (cl) | 50 |
Tara de origine | Italia |
Tip | Vermut |
- Stoc: În stoc
- Model: EL136
- Greutate: 1.30kg
- Dimensiuni: 11.50cm x 11.50cm x 37.00cm